Bezienswaardigheden in Rome

Rome, is de belangrijkste stad en de hoofdstad van Italië. In de hoofdstad van dit land zit ook de regering van dit land. In de hoofdstad wonen ongeveer 3 miljoen mensen. In de gehele regio, waar Rome toebehoort, wonen ongeveer 4.5 miljoenen inwoners. Rome, is de grootste stad van Italië. Zowel qua inwoners als qua oppervlakte. De hoofdstad heeft een oppervlakte van 1.285 vierkante kilometer. Rome, ligt op een hoogte van 21 meter.

Ben je in Rome? Dan valt er genoeg te zien. In de stad staan tal van bezienswaardigheden. De hoofdstad is voor niet niks populaire onder toeristen. Jaarlijks gaan er ook veel Nederlanders naar de Italiaanse hoofdstad. Er komen dagjesmensen, maar er worden ook veel stedentrips georganiseerd. Wanneer je meegaat met een georganiseerde reis, krijg je de mooiste plekken te zien.

Wat zijn de 3 beste bezienswaardigheden in Rome?

Sint-Pietersbasiliek

Bezienswaardigheden in Rome

De Sint-Pietersbasiliek is de grootste en belangrijkste basiliek van dit land. De bouw begon al in 1506, uiteindelijk werd deze basiliek in 1626 opgeleverd. Over de bouw is ongeveer 120 jaar gedaan. Op dit plek waar nu de Sint-Pietersbasiliek staat, stond vroeger een atletiekstadion. Deze is een aantal jaren voor de bouw gesloopt. De Sint-Pietersbasiliek behoort tot de grootste basiliek ter wereld. Deze basiliek is 220 meter lang, 138 meter hoog en 150 meter. De Sint-Pietersbasiliek staat op de werelderfgoedlijst sinds 1989.

De basiliek ziet er van de buiten- en binnenkant fantastisch uit. Er hebben meerdere architecten aan dit project gewerkt. Ga je op vakantie naar Rome? En wil je historische gebouwen bezoeken? Bezoek dan deze basiliek! Hiervoor heb je wel kaartjes nodig, je krijgt dan een rondleiding door deze kerk.

Kaartjes kun je fysiek en online kopen. Let op! De prijzen kunnen verschillen per aanbieder, houdt hier vooraf rekening mee. Wil je fysiek een kaartje kopen? Dat raden wij niet aan. Zeker niet, in de zomer. Je staat dan naar aller waarschijnlijkheid uren in de rij. Koop je een ticket online? Dan kun je een ‘sla de rij over’ ticket kopen. Je hoeft dan niet te wachten, maar kunt direct doorlopen. Deze tickets zijn een paar euro duurder, maar je hoeft in ieder geval niet te wachten in de rij. Veel mensen vinden dat het geld wel waard. Echter, zijn er maar weinig mensen op de hoogte dat deze tickets te koop. De ticketprijzen verschillen per aanbieder, maar voor een rondleiding door deze basiliek, ben je minimaal 10 euro per persoon kwijt.

Trevifontein

Bezienswaardigheden in Rome

De Trevifontein is een populaire bezienswaardigheid in de hoofdstad van Italië, Rome. Deze fontein trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. Het zijn vooral toeristen, maar er zijn ook bewoners van de stad te vinden. De Trevifontein kun je zien als ‘toeristenattractie’ er komen voornamelijk veel toeristen op het. De Trevifontein is met afstand de bekendste fontein van Rome. Het is ook de grootste. ‘

De fontein is 26 meter lang en 22 meter breed. Je vindt deze fontein op een bekend plein.  De fontein werd in opdracht van paus Clemens XII gebouwd. Uiteraard, is deze bezienswaardigheid ‘gratis’ te bezoeken. Je vindt deze fontein op een openbaar plan. De bouw van deze fontein begon in 1732. Nicola Salvi, was de architect van dit bouwwerk. Hij was één van de bekendste architecten uit Italië. Hij heeft in zijn leven meerdere bezienswaardigheden ontworpen. Palazzo Chigi-Odescalchi is hier een goed voorbeeld. Alle gebouwen die deze architect ontworpen heeft, staan bekend om de ‘unieke’ architectuur.

Colosseum

Bezienswaardigheden in Rome

Het Colosseum is met afstand de populairste bezienswaardigheid van Rome. Dit gebouw één van de overblijfselen uit de Romeinse tijd. De bouw van dit theater begon al in de 1e eeuw. Voor een gebouw dat bijna 2.000 jaar oud is, ziet het er nog fantastisch uit. Het is extreem goed bewaard gebleven. Om precies te zijn, zijn ze in 72 begonnen met bouw. Het grootste gedeelte is gefinancierd met gestolen geld.

Dit was afkomstig uit Jeruzalem. De Romeinen hadden twee jaar geleden de stad geplunderd.  Dit theater is voor een groot gedeelte gebouwd door slaven, dit waren vooral Joden. Het Colosseum werd gebouwd als theater. Er kunnen meer dan 65.000 mensen in. De vorm is bijna helemaal rond. Dit was uniek voor deze tijd. Het Colosseum is grotendeels gebouwd met travertijn. Dit is een kalksteen.

Deze bezienswaardigheid is 188 meter lang en 156 meter breed. De omtrek van het Colosseum is 527 meter. Het is mogelijk om het Colosseum te bezoeken. De prijzen verschillen per aanbieder. Wil je deze bezienswaardigheid bezoeken? Koop dan ‘skip de wachtrij’ tickets. Anders kan het zijn dat je uren moet wachten. Voor een kaartje betaal je minimaal 15 euro.

 

Rating post

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *