Italië blog

Bezienswaardigheden in Milaan

Bezienswaardigheden in Milaan

Milaan, wordt gezien als één van de mooiste steden in Italië. In Milaan vind je tientallen populaire bezienswaardigheden. De stad staat vooral bekend om de architectuur. In Milaan vind je veel historische gebouwen. Deze komen bijna allemaal uit de Romeinse tijd. Kathedralen, winkelcentra, kloosters, je kunt het allemaal bezoeken in deze stad. Omdat er in Milaan zoveel mooie gebouwen zijn, is deze stad populair onder toeristen. Er worden vooral veel ‘stedentrips’ naar deze stad georganiseerd. Dit doen ook verschillende Nederlandse reisorganisatie. Als je de stad binnenloopt, kom je door de toegangspoort. Dit is gelijk één van de populairste bezienswaardigheden van de stad. De poort werd gebouwd door Napoleon. Wou je vroeger door de poort? Dan moest je tol betalen.

Dit was een belangrijke inkomstenbron voor het rijk. Het kon ook gebruikt worden om de stad te verdedigen.

Wat zijn de bezienswaardigheden in Milaan?

Duomo de kathedraal van Milaan

Bezienswaardigheden in Milaan

Dupmo, is de grootste kathedraal van Spanje. De Duomo kathedraal behoort zelfs tot de grootste kathedralen ter wereld. In totaal is er plaats voor 40.000 mensen. De toren van deze kathedraal is 108 meter hoog. Eigenlijk, is de kathedraal pas net geopend. Het werd geopend op 6 januari 1955. De bouw begon al in de 14e eeuw. Voordat deze kathedraal er stond, stond er een ‘zomer kathedraal’. Deze kathedraal werd ook echt gebruikt in de zomer. Uiteindelijk vond graaf Giangaleazzo dat dit niet meer kon. De kathedraal werd gesloopt, en in 1386 werd de opdracht gegeven om een ‘nieuwe’ kathedraal te bouwen. Deze moet op precies dezelfde plek komen.

In de eerste jaren, gebeurde er vrij weinig. Sinds het jaar 1410 ging het sneller. Het eerste deel werd 8 jaar hierna opgeleverd. Dit was om precies te zijn in 1418. Alle bouwwerkzaamheden hebben  in totaal bijna 600 jaar geduurd. Dit gebouw werd uiteindelijk op 6 januari 1955 geopend. Bijzonder is: alle delen van het gebouw zijn gebouwd onder dezelfde architectuur. Dit ondanks er 600 jaar verschil tussen zit.

Wanneer je in Milaan bent, kun je deze bezienswaardigheid bezoeken. Zeker, als je houdt van historische gebouwen. Heb je de Duomo kathedraal bezocht? Dan heb je één van de populairste bezienswaardigheden van Milaan gezien. Deze kathedraal is uiteraard te bezoeken. Dit kan alleen niet wanneer er diensten zijn. De diensten zijn meestal op zondag, dan is het niet mogelijk om een rondleiding te krijgen.

Wil je wel een rondleiding? Dan heb je een kaartje nodig. De prijzen hiervan zijn nogal al verschillend. Er zijn namelijk verschillende aanbieders. Voor een ticket betaal je minimaal 15 euro.

La Scala Theater

Bezienswaardigheden in Milaan

Het La Scala Theater is een populaire bezienswaardigheid in de Italiaanse stad, Milaan. Het is het bekendste en grootste theater van deze stad. Hier worden wekelijks verschillende voorstellingen gegeven. Het is mogelijk om deze te bezoeken. Tevens, is het ook mogelijk om een rondleiding door dit gebouw te krijgen. Dit kan al vanaf 14,00 euro per persoon. Wanneer je een rondleiding door dit theater krijgt, krijg je ook het museum te zien. Dit museum vertelt je meer over de ‘historie’ van dit gebouw. Veel mensen vinden het indrukwekkend om te zien. Van de binnen- en buitenkant ziet het gebouw er fantastisch uit. Alleen hierom komen er al mensen naar deze bezienswaardigheid. De stoelen waarop je zit, zijn in de kleur ‘rood’. Dit is één van de kenmerken van dit theater. Het La Scala Theater is 7 dagen per week te bezoeken. Wil je hier op een feestdag heen? Kijk dan even over dit theater open is. Dit kun je vinden op hun website. Deze bezienswaardigheid is dagelijks te bezoeken vanaf 10:00 tot 18:00. Op verschillende feestdagen is het gebouw zeker gesloten. Bijvoorbeeld op kerstavond eerste- en tweede kerstdag. En op oudjaar- en nieuwjaarsdag.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog is dit gebouw zwaar beschadigd. Het werd geraakt door bombardementen. Bijna het hele gebouw was verwoest, er stonden enkel nog binnenmuren. In de jaren er na de Tweede Wereldoorlog is het gebouw hersteld. Op dit moment zit het er net zoals vroeger uit.

Castello Sforzesco 

Bezienswaardigheden in Milaan

Castello Sforzesco, is een bekend kasteel in Milaan. De bouw van dit kasteel begon al in de 14e eeuw. Het is mogelijk om dit kasteel te bezoeken. Door de jaren heen is heeft het gebouw verschillende ‘functie’ gehad. Het kasteel is 7 dagen per week open. Ben je in Milaan? Dan kun je deze bezienswaardigheid dus bezoeken. Het opent dagelijks om 07:00 en sluit om 18:30.

Rating post

Je houd misschien ook van..